PORTUGEESIPENTUE - PWD LITTER 2017
PENNUT SYNTYIVÄT 11.3.


PUPPIES BORN AT MARCH 11TH.
isä: AMBEREYES' MAGIC BILBO "ILPO"


Ilpo on kotoisin Unkarista. Vauhdikas ja kekseliäs nuorimies, joka omaa myös jonkin verran riistaviettiä. Miellyttämishaluinen ja hiukan ehkä myös pehmeähkö luonteeltaan. Kooltaan pienehkö ja siro uros.


emä: MIMAKON WHOOPIDOO "WHOOPI"

Whoopi on oma kasvattini, entinen sijoitusnarttuni, jonka ilokseni sain vielä käyttöön toista pentuetta varten. Whoopista löytyy energiaa ja vauhdikkuutta ja hän omaa aivan mahtavan harrastuskoiran luonteen. Tekemisen tarmoa löytyy sekä sopivasti miellyttämishalua.
Whoopi on vankkarakenteinen ja melko kookas, mutta erittäin sopusuhtainen ja kaunis narttu.photo: Kamila Volfova
PENTUPÄIVÄKIRJA25.4. Nyt on pentuset käytetty eläinlääkärin tarkastuksessa, sirutettu ja rekisteröity. Terveystarkeissa kaikki oli kunnossa, pentujen matkalaukkuihin haalittu kaikkea tarpeellista tavaraa ja ihanat muruset ovat kohtapuoliin valmiita maailmalle.. minulla jo valmiiksi itku silmännurkassa odottamassa :(
Niin ja nimetkin heille vihdoin löytyi!!
22.4. Ihania, ihania paljaspyllypentusia riehuu huushollissa ❤ 
Tänään naperot täyttivät kuusi viikkoa ja kaikenlaisia metkuja on keksitty tähän mennessä. Ulkoillessa painitaan ja painellaan pitkin pihaa tuhatta ja sataa, minkä pienillä töppöjaloillaan pääsevät. Nimet odottavat vielä viimeistelyä... kiirettä pitää, koska ylihuomenna on pentutarkit, sirutukset ja sitten pitäisikin jo päästä rekisteröimään naperot!
Nartuista sijoitukseen Whoopi-mamman kaveriksi valikoitui mahtavan iloisen ja reippaan luonteen sekä ryhdikkään ja vahvan rakenteen perusteella nelostyttö "Bibi".
Ulkoilukuvia löytyy FB-profiilistani julkisesta albumista ja tässä pentusten poseerauksia kuluneelta viikolta.


POJAT/MALESTYTÖT/FEMALES

9.4. Kylläpäs aika rientää! Pentuset valloittivat olohuoneen aitauksellaan, palvelija kuskaa kunnon ruokaa neljä kertaa päivässä ja Whoopi-mamma käyu vielä siihen päälle tunnollisesti imettämässä maitohuikat, jotta pääsee samalla itse putsaamaan pentujen ruoka-astian. Aitauksessa päristään ja painitaan, hiukan alkaa jo hahmottumaan luonteetkin, ainakin kuka ensimmäisenä joka paikkaan singahtamassa ja kuka verkkaisesti miettii vielä menemistä...
Ensimmäiset hampaatkin ovat kaikilla puhjenneet, madotettu on ja kuonotkin jo trimmattu.
Ihanat neliviikkoiset tässä poseeraamassa!


27.3. Kaksiviikkoisten poseerauskuvat! 
Silmät on auki kaikilla, hiukan kävelyäkin opetellaan, sinnikkäästi vaappuvat ja vauhti kiihtyy pikku hiljaa. Suurimmat pentuset painavat jo reilusti yli kilon. Lähipäivinä tämä pentukatras siirtyy makkarista olohuoneeseen "ihmisten ilmoille" ja antaa tilaa Mallan pentueelle, jota odotellaan syntyväksi tämän viikon lopussa. 
Nimikeksinnät kyllä vielä ihan vaiheessa... huoh.

19.3. Ensimmäinen viikko on vierähtänyt pentusten kanssa eteen päin. Laatikossa kellii pontevia pullukoita ja kasvattajalla on keksintäratas pyörähtänyt kenties pykälän verran eteen päin nimien suhteen. Koditkin ovat luultavasti kaikille jo tiedossa.
Ekan viikon kunniaksi taas poseerattiin!
12.3. No niin, vihdoin saatiin katras maailmaan! Pennut syntyivät eilen. Synnytys sujui tasaiseen tahtiin ja Whoopi jaksoi urakan kunnialla. Pentusiaan hän hoitaa maltillisesti, huolellisesti ja turhia stressaamatta.
Eli esittelemme tässä siis sulosen täyden kympin satsin; kuusi urosta ja neljä narttua! 💖💖💖 

Pentuja löytyy molemmissa väreissä ja molemmissa karvanlaaduissa, sekä ihastuttavan isoja valkoisia merkkejä on myös. Periaatteessa kaikille pennuille on kodit tiedossa, ellei alustava varauslista tästä enää miksikään muutu. 

tytöt/females

narttu 1

narttu 1

narttu 2

narttu 2

narttu 3

narttu 3

narttu 4

narttu 4


urokset/males

uros 1

uros 1


uros 2

uros 2


uros 3

uros 3

uros 4

uros 4

uros 5

uros 5

uros 6

uros 6


7.3. Jännitys tiivistyy! Vuorokausia on nyt ~56 ja mamma jatkaa vielä paisumistaan. Whoopi on voinut hyvin, ruoka maistuu ja jaksaa vielä köpötellä lenkillä mukana melko hyvin. Pentulaatikko on valmiina odottamassa "täytettä" 💕

28.2. Kohta ollaan loppusuoralla! Whoopi sai tänään mammatrimmin; massu ja peppu paljaaksi, mutta vähän jätettiin turkkia näin talvikelillä. Vuorokausia on kasassa ~48 ja melkein voisin tässä vaiheessa lähteä arvuuttelemaan määrääkin... vähintään kahdeksan, mutta hyvinkin saattaa olla kymmenen! 😊

16.2. Kasvatellaan, kasvatellaan... Kuvaterveisiä Ninalta; taas on mammakoira hiukan pyöristynyt, alkaa jo muistuttamaan pötköä 😊
Ensi viikolla Whoopi jo saapuukin meille mammalomailemaan!


 10.2. Sain eilen kuvaterveisiä Whoopin omistajalta, Ninalta. Mamma alkaa pikku hiljaa muodostumaan pömppömahaksi ❤ 
Tänään on vuorokausia kasassa 32, eli puoliväli juuri ohitettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti