PRAGUPENTUE - PRAZSKY KRYSARIK LITTER 2018
KAAPO MALLA 

⇧PEDIGREE⇧

PUPPIES BORN 22.6. 
ALL PUPPIES HAVE A NEW HOMES.
NEXT LITTER PLANNED 2019. 


Molemmat vanhemmat ovat rakenteeltaan hyväntyyppisiä ja vahvoja, luonteeltaan ihastuttavan iloisia, rohkeita, avoimia ja vilkkaita rotunsa edustajia. 
Malla on meidän lauman aivan ehdoton pusukone, on kyseessä kotiväki tai ihan vieras.isä: Kryscroft Kesaras "Kaapo"

polvet 0/0, silmät tutkittu terveiksi 1/18
näyttelyt: ROP, SERT


emä: LVJV-15 Fiveas Excellent Esmeralda "Malla"

polvet 0/0, silmät tutkittu terveiksi 10/15
näyttelyt: varasert


PENTUPÄIVÄKIRJA

9.8. Aika rientää ja ihanat, vallattomat pentuset täyttävät huomenna jo 7 viikkoa! Sen kunniaksi päästäänkin sitten eläinlääkärireissulle, tehdään terveystarkastukset ja laitetaan mikrosirut.
(EDIT: Tarkastuksilla käytiin ja aivan oli priima pentue! Hampaat ojennuksessa ja pojilla pallerotkin paikallaan.)
Vauhtia riittää sisällä ja ulkona. Hännät heiluu, töppöjalat kipittää tuhatta ja sataa ja terävillä pikkuhampailla kiskotaan isojakin leluja sekä matonkulmia.25.7. Tänään pennut ulkoilivat ensimmäistä kertaa. Muutaman minuutin ihmettelyn jälkeen jalatkin löytyivät ja sitten mentiin pitkin pihanurmikkoa. 
Ihanan reippaita ja rohkeita pentusia vaikuttavat olevan kaikki ❤
Päivän päätteeksi otettiin vielä kunnon poseerauskuvat. Kameran takana tyttäreni Emilia.


16.7. Pikkupalleroiden maailma on avartunut, kun siirtyivät rauhallisesta makkarista perheen elämän keskelle olohuoneeseen. Myös suojaisa pesälaatikko vaihtui isommaksi aitaukseksi, missä on tilaa temmeltää. Ja kyllähän sitä leikkiä ja liikettä on sen myötä alkanut olemaan :D
Ensimmäinen madotus on saatu ja kiinteää ruokaa maiskutellaan hyvällä ruokahalulla. Kolmeviikkoiset pääsivät myös ihan kameran eteen kunnolla poseeraamaan.
Alustavien kyselyiden joukosta uskoisin sijoituskodin löytyvän Justiinalle, mutta Jussit vielä etsivät omaa kotiaan!YkkösJussi, Mimakon Juhannusyö
long haired male
KakkosJussi, Mimakon Juhannusheila
maleJustiina, Mimakon Juhannusruusu
female

7.7. Pikkuisilla ikää nyt kaksi viikkoa ja mönkiminen pentulaatikossa alkaa pikkuhiljaa lisääntyä. Kahdella pennulla silmät jo hyvin auki, yksi vielä sinnikkäästi siristelee. Kasvu on ollut tasaista, Malla hoitaa tunnollisesti ja pennut ovat tyytyväisiä ja rauhallisia. Toinen pojista osoittautui pitkäkarvaiseksi, kaksi muuta ovat lyhytkarvaisia. 
Vähän laiska olen ollut tarttumaan kunnon kameraan, mutta jotain kännykkäkuvia sentään pienokaisista tullut räpsytettyä...

YkkösJussin hapsut :)
M. Juhannusyö - YkkösJussi, pitkäkarvainen
longhaired male, available


KakkosJussi - M. Juhannusheila
male, available

M. Juhannusruusu - Justiina
yellow female 
29.6. Jussit ja Justiina ovat nyt viikon ikäisiä. Rauhallinen meno pentulaatikossa jatkuu edelleen, samoin tasainen kasvu. Pojat ovat varattavissa ikiomiksi kainaloisiksi ja lenkkikavereiksi, tyttöselle etsin sijoituskotia Loviisan lähistöltä (~100km).
25.6. Pennut ovat nyt syntyneet!
Juhannusyön tunnit valvottiin Mallan kanssa pentulaatikossa. Synnytys oli pitkä, mutta Malla jaksoi hienosti ja pyöräytti maailmaan kolme eläväistä, pontevaa ja hyvänkokoista (132-153g) pentua. Kaksi musta&tan poikaa ja keltaisen tytön.
Pikkuisten alkupäivät ovat sujuneet hyvin. Paino nousee kohisten ja Malla hoitaa pikkuisiaan tunnollisesti. Nimetkin löytyivät tällä kertaa suht' nopeasti ja teeman mukaisesti :)


MIMAKON JUHANNUSYÖ  "YkkösJussi"
MIMAKON JUHANNUSHEILA  "KakkosJussi"
MIMAKON JUHANNUSRUUSU  "Justiina"
9.6. Synnytykseen on aikaa vajaa kaksi viikkoa ja massu vaan pyöristyy!
Malla on voinut tiineyden ajan muuten hyvin, mutta ajoittain ruokahalu on ollut ihan kateissa muuten niin ahneelta tyttöseltä. Silloin ollaan turvauduttu ihan erityisiin herkkuihin ja vitamiinigeeliin, jotta ravinnontarve tulisi kuitenkin täytettyä ja mamma sekä kasvavat pentuset voisivat hyvin.
Oman arvioni mukaan saattaisi olla kolme pentua tulossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti