14.7.2015

VESITYÖKOULUTUKSESSAVietimme toissaviikonloppuna aivan huikean hienon tapahtumaviikonlopun Jyväskylän liepeillä, Surkeenjärven matkailutilalla. Oli nimittäin portugeesien vesityökoulutusta tarjolla kolmen päivän ajan! Ilmat suosivat (taisi olla se Suomen kesä yhden viikonlopun pituinen), paikalla oli kolmisenkymmentä ihanaa portugeesia ja kouluttajat alansa huippuja Portugalista; Silvino Macau ja Rodrigo Pinto. 
Perjantaina oli Silvinon teoriaosuus. Käytiin läpi rodun historiasta sen käyttötarkoitus ja miten tämä nykypäiväinen harrastumuoto palvelee sitä. Oppeihin kuului tietysti myös kokeiden sisällön ja sääntöjen läpikäyminen. Lauantaina Rodrigon opastuksella päästiin tutustumaan itse toimintaan käytännön harjoittelun merkeissä. Jokainen koirakko vuorollaan sai hyvät ohjeet kaikkiin osa-alueisiin; ohjaajan kanssa uimiseen, kelluvan esineen noutoon ja sukeltamalla uppoesineen noutoon. Eikä vesikään ollut kylmää! Tai sitten sitä ei kaiken jännityksen keskellä noteerannut :)
Sunnuntaina koulutettiin tulevat vesityökokeiden tuomarit leikkimielisen kokeen ohessa. Valitettavasti Ukon selkälihas äityi kipeäksi, joten meidän osallistuminen jäi haaveeksi. Päästiin sentään lauantaina treenaamaan ja Ukkelihan oli kaikissa osa-alueissa ihan mestari! Esineen luovutuksen suhteen tosin on "hieman" hiomista...heh.

Vielä tätäkin kautta kiittelen kaikkia osallistujia sekä järjestävää tahoa; Kovasen Anua ja Vesikoirat ry:tä. Also thank you our top trainers Rodrigo Pinto and Silvino Macau!

Kuvia tuli tietysti toooosi paljon. Parhaimmisto nähtävissä --> 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti